Saxtorp

saxtorpbilderFörsamlingens sommarhem Saxtorp ligger naturskönt vid Vätterns strand vid Tycklingeviken. En vacker promenad- och cykelväg utefter Vätterns strand på ca 2 km leder till Saxtorp. Bilväg finns från rv 50 via Klosterledsgatan och Tycklingevägen. Vid Saxtorp finns badstrand och brygga. Huset består av storstuga, loft, kök, förråd och toalett. Köket är välutrustat för servering av mat och kaffe för upp till 50 personer. På loftet finns ca 10 sovplatser.

 Under juni-augusti har församlingen sina gudstjänster förlagda till Saxtorp. Alltid kl, 18.00.

Möjlighet finns för enskilda och grupper att hyra Saxtorp under tidsperioderna april-maj och september- halva oktober. Vissa förbehåll finns.
(ingen uthyrning under sommarmånaderna)

Hyreskostnaden är 800 kr/dygn och 500 kr/upp till 5 timmar. Saxtorp är en alkoholfri miljö. Hyresgästen ser till att det städas efter besöket.

För information om uthyrning och bokning, kontakta Staffan, 0702968031, eller hyrasaxtorp@vatternkyrkan.se

Vägen ut till Tycklinge är förbudsbelagd för biltrafik enligt beslut i kommunen. Besökare/hyrare av Saxtorp kommer dock att få köra fordon ut till Saxtorp och parkera fordon från det röda staketets början (vid infotavlan) och fram till gungställningen. (ej parkering vid badet). Vid infarten till Saxtorp (vid infotavlan) kommer ett rep att hängas upp med skylt om att det är sommarhemmet Saxtorp som finns här. Repet kan med lätthet lyftas bort vid parkering. Vi tvingas markera för att slippa en massa okynnesparkeringar av bilister som struntar i förbudsskylten i början av Tycklingevägen.

Välkomna!!

Uthyrningar av Saxtorp våren/hösten 2021
22-24 april, heldagar, Pilgrimscentrum 
28 maj, eftermiddag-kväll, Andreaskyrkans ungdom.
9 juni, heldag, Pilgrimscentrum, inspelning av radioandakter.
12 september, heldag, Skänninge missionsförsamling.