Saxtorp

saxtorpbilderFörsamlingens sommarhem Saxtorp ligger naturskönt vid Vätterns strand vid Tycklingeviken. En vacker promenad- och cykelväg utefter Vätterns strand på ca 2 km leder till Saxtorp. Bilväg finns från rv 50 via Klosterledsgatan och Tycklingevägen. Vid Saxtorp finns badstrand och brygga. Huset består av storstuga, loft, kök, förråd och toalett. Köket är välutrustat för servering av mat och kaffe för upp till 50 personer. På loftet finns ca 10 sovplatser.

Vår och höst har scouterna sina samlingar vid Saxtorp och under juni-augusti har församlingen sina gudstjänster där.

Möjlighet finns för enskilda och grupper att hyra Saxtorp under tidsperioderna april-maj och september- halva oktober. Vissa förbehåll finns.
(ingen uthyrning under sommarmånaderna)

Hyreskostnaden är 800 kr/dygn och 500 kr/upp till 5 timmar. Saxtorp är en alkoholfri miljö. Hyresgästen ser till att det städas efter besöket.

För information om uthyrning och bokning, kontakta Staffan, 0702968031.

Under våren/sommaren 2020 kommer vägen ut till Tycklinge bli förbudsbelagd för biltrafik enligt beslut i kommunen. Besökare/hyrare av Saxtorp kommer dock att få köra fordon ut till Saxtorp och parkera fordon från det röda staketets början (vid infotavlan) och fram till gungställningen. (ej parkering vid badet). Vid infarten till Saxtorp (vid infotavlan) kommer ett rep att hängas upp med skylt om att det är sommarhemmet Saxtorp som finns här. Repet kan med lätthet lyftas bort vid parkering. (Vi tvingas markera för att slippa en massa okynnesparkeringar av bilister som struntat i förbudsskylten i början av Tycklingevägen)

hyrasaxtorp@vatternkyrkan.se

Välkomna!!

Kända uthyrningar under 2020

17 - 18 juni, Smultornstället, övernattning
Veckan efter midsommar (22 - 25 juni) finns
Tussilagon på Saxtorp under dagtid.
29 juni - 30 juni och 6 - 9 juli, Martin H,
övernattningar.
3 - 5 juli, Fam. Hedén övernattar på Saxtorp
1 - 4 september, Åke Jansson, (retreat)